چگونه طعم و مزه غذا را احساس می کنیم؟

مجموعه: علمی
به این مطلب امتیاز دهید

 

  • چگونه طعم و مزه غذا را احساس می کنیم؟
  •  

    


    چگونه طعم و مزه غذا را احساس می کنیم؟

    مجموعه: چرا ، زیرا و چگونه

    چگونه طعم و مزه غذا را احساس می کنیم؟

    حس چشایی با افزایش سن به تدریج کمرنگ می شود و از بین می رود

     

    با چه اندام هایی طعم و مزه را احساس می کنیم؟

    چشایی یکی از حواس پنج گانه ما است. طعم موقعی حس می شود که یک ماده در دهان به طور شیمیایی با گیرنده های جوانه های چشایی واکنش نشان می دهد.
    چشیدن همراه با بوییدن (بویایی) و تحریک عصب سه قلو (بزرگ ترین اعصاب جمجمه ای)، طعم ها و برداشت های حسی ما ازمواد غذایی و یا مواد دیگر را تعیین می کند. انسان ها طعم و مزه را از طریق اندام های حسی ای به نام جوانه های چشایی، که در نوک زبان متمرکز است درک می کنند.

    زبان با هزاران برآمدگی کوچک موسوم به پاپیلا پوشیده شده، که به آسانی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده اند. در درون هر پاپیلا صدها جوانه چشایی وجود دارد که اندام انتقال طعم و مزه اند. بین 2000 تا 5000 جوانه چشایی در عقب و جلوی زبان واقع شده اند. بقیه در سق، دو طرف و عقب دهان و در گلو قرار دارند.هر جوانه چشایی حاوی 50 تا 100 سلول گیرنده طعم و مزه است.

     

    چگونه طعم و مزه غذا را احساس می کنیم؟

    بین 2000 تا 5000 جوانه چشایی در عقب و جلوی زبان واقع شده اند

     

    حس چشایی با افزایش سن به تدریج کمرنگ می شود و از بین می رود. حس چشایی را می توان به شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی (واژه ای ژاپنی، به طعم پنجم معروف است) دسته بندی کرد. جوانه های چشایی قادرند از طریق کنش و واکنش با مولکول های مختلف و یا یون ها میان مزه های مختلف تمایز قایل شوند. طعم های شیرینی، اومامی و تلخی با اتصال مولکول ها به گیرنده‌های جفت‌شونده پروتئین جی (G) بر روی غشای سلولی جوانه های چشایی ایجاد می شوند. شوری و ترشی وقتی فهمیده می شوند که یون های فلز قلیایی یا هیدروژن وارد جوانه های چشایی می شوند.

     

    هنگامی که از یک طعم هم چیزهای مضر و هم مفید حس می شود، بسته به تأثیری که در بدن ما دارند، همه طعم های پایه یا به صورت بد و یا اشتها آور طبقه بندی می شوند. شیرینی به شناسایی غذاهای غنی از انرژی کمک می کند، در حالی که تلخی به صورت یک علامت هشدار دهنده سموم عمل می کند.

    طعم های پایه فقط تا حدی در احساس و طعم غذا در دهان شرکت دارند. عوامل دیگر مانند بوییدن که به وسیله اپیتلیوم بویایی بینی شناسایی می شود؛ بافت مواد که از طریق انواع گیرنده های مکانیکی (mechanoreceptors) شناسایی می شود، اعصاب عضلات و غیره نیز مؤثرند. دما نیز به وسیله گیرنده های دما (thermoreceptors) شناسایی می شود.
    منبع : www.020.ir

    

    چند دقیقه با دانستنی ها


    • این تصویر را خانم ها ببینند!


    • با درمان دراکولایی جوان بمانید!


    • تعیین دقیق زمان مرگ با مژک‌های بینی!


    • ریزش مو با کمبود مواد نشاسته ای در رژیم غذایی


    • سیگار کشیدن در بارداری موجب مرگ ناگهانی نوزاد می شود


    • شایع‌ترین علائم بی‌اشتهایی عصبی

    http://www.beytoote.com/scientific/chera/taste3-food2-feel.html

    کلمات کلیدی : این با تعیین ریزش سیگار شایع‌ترین چگونه   () (بزرگ (بویایی) (واژه ، آسانی آور اتصال احساس از ازمواد است است است) اشتها اعصاب افزایش انتقال اند اند اندام انرژی انسان انواع اومامی اپیتلیوم ای ای)، ایجاد با بارداری بافت ببینند بد بدن بر برآمدگی برداشت بسته بقیه بمانید بندی به بویایی بوییدن بین بینی بینی بی‌اشتهایی تأثیری تا تحریک تدریج ترشی ترشی، ترین تصویر تعیین تلخی تمایز توان جفت‌شونده جلوی جمجمه جوان جوانه جی حالی حاوی حدی حس حسی حواس خانم دارد دارند دارند، دارندهر دانستنی در دراکولایی درمان درون درک دسته دقیق دقیقه دما دهان دهد دهنده دو دیگر را رود رود روی رژیم زبان زمان زیرا سق، سلول سلولی سموم سن سه شده شده، شرکت شناسایی شود شود شود، شود؛ شوری شوری، شوند شوند شیرینی شیرینی، شیمیایی صدها صورت طبقه طرف طریق طعم طور عصب عصبی عضلات عقب علائم علامت عمل عوامل غذا غذاهای غذایی غذایی غشای غنی غیر غیره فقط فلز فهمیده قابل قادرند قایل قرار قلو قلیایی مؤثرند ما ماده مانند متمرکز مختلف مرگ مزه مسلح مشاهده مضر معروف مفید منبع مو مواد موجب موسوم موقعی مولکول مژک‌های مکانیکی می میان نام ناگهانی نشاسته نشان نوزاد نوک نیز ها های هایی هر هزاران هشدار هم همراه همه هنگامی هیدروژن و وارد واقع واکنش وجود وسیله وقتی پاپیلا پایه پروتئین پنج پنجم پوشیده چرا چشایی چشایی، چشایی،جوانه چشایی،حس چشایی،چگونگی چشم چشیدن چند چه چگونه چیزهای ژاپنی، کرد کشیدن کمبود کمرنگ کمک کند کند کند، کنش کنند کنیم؟ مجموعه کنیم؟ که کوچک گانه گلو گیرنده گیرنده‌های یا یون یک یکی

     

    

    آشنایی با عروس هلندی

    منوچهر هادی کنار همسرش یکتا ناصر

    دانلود رایگان کتاب الکترونیکی و کتاب صوتی

    دانلود آهنگ جدید رضا یزدانی

    طرز تهیه چیپس خانگی

    

    فال انبیای الهی

  • مطالب علمی جدید
  •  

    در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید :